1. Home
  2. Recepten
  3. Ijs
  4. Pistache ijs
  5. Roomijs Met Pistaches (Pista Kulfi)

Roomijs Met Pistaches (Pista Kulfi)

  • Indiaas, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 29-04-2000

Ingrediënten


(6-8 personen):

3 dl room of creme fraiche
3 dl melk
4 dl (blik) gecondenseerde melk
1 eetlepel heldere honing
2 eetlepels gehakte pistachenoten
2 eetlepels rozewater
groene voedselkleurstof (desgewenst)



Indiaas ijs

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm in een pan met dikke bodem de room, melk, gecondenseerde melk en honing. Breng al roerend zachtjes aan de kook en laat 45 minuten zacht trekken op een zeer laag vuur. Neem de pan van het vuur, roer de pistaches en het rozewater erdoor en kleurstof naar wens. Laat het mengsel daarna afkoelen. Giet het in een ondiepe invriesbak van 1 liter of gebruik 6 of 8 kufti-vormen en laat het 3-4 uur vriezen.

Bereidingswijze

Neem het ijs uit het vriesvak en laat het op kamertemperatuur 20-30 minuten staan om zachter te worden. Keer de vormen of snijd het ijs uit de bak in vierkanten om te serveren.

Opmerking: Dit is zeer machtig roomijs. Kufti wordt traditioneel in kegelvorm geserveerd.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van griek_india_eetfan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van griek_india_eetfan
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top