haantje in madeirasaus

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-07-1998

Haantje in een rode saus van madeira, tomatenpuree en champignons

Deel dit recept

Ingrediënten
1 haantje
peper
zout
nootmuskaat
1/2 pakje boter
1 ui
1 wortel
1 kippenboullion blokje
scheut madeira
1 klein blikje tomatenpuree
1 blikje champignons
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
-

Voorbereiding

Het haantje inwrijven met peper, zout en nootmuskaat

Bereidingswijze

Braad het gekruide haantje in de boter met de gesneden ui en wortel. Als het haantje bruin is uit de pan halen en de ui en wortel weggooien. Het boullion blokje oplossen in een kop heet water en in de pan gieten. Scheut madeira erbij. De kip terug doen tot hij gaar is en dan eruit halen. De tomatenpuree en champignons toevoegen. Het haantje in stukjes snijden en terug in de saus doen.

Serveertip

Serveer met frites

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten