haantje in madeirasaus
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 07-07-1998
Haantje in een rode saus van madeira, tomatenpuree en champignons
Ingrediënten
1 haantjepeper
zout
nootmuskaat
1/2 pakje boter
1 ui
1 wortel
1 kippenboullion blokje
scheut madeira
1 klein blikje tomatenpuree
1 blikje champignons
Benodigdheden
-Voorbereiding
Het haantje inwrijven met peper, zout en nootmuskaat
Bereidingswijze
Braad het gekruide haantje in de boter met de gesneden ui en wortel. Als het haantje bruin is uit de pan halen en de ui en wortel weggooien. Het boullion blokje oplossen in een kop heet water en in de pan gieten. Scheut madeira erbij. De kip terug doen tot hij gaar is en dan eruit halen. De tomatenpuree en champignons toevoegen. Het haantje in stukjes snijden en terug in de saus doen.
Serveertip
Serveer met frites
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties