1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. haantje in madeirasaus

haantje in madeirasaus

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-07-1998

Ingrediënten


1 haantje
peper
zout
nootmuskaat
1/2 pakje boter
1 ui
1 wortel
1 kippenboullion blokje
scheut madeira
1 klein blikje tomatenpuree
1 blikje champignons


Verder heb je nodig


-


Haantje in een rode saus van madeira, tomatenpuree en champignons

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Het haantje inwrijven met peper, zout en nootmuskaat

Bereidingswijze

Braad het gekruide haantje in de boter met de gesneden ui en wortel. Als het haantje bruin is uit de pan halen en de ui en wortel weggooien. Het boullion blokje oplossen in een kop heet water en in de pan gieten. Scheut madeira erbij. De kip terug doen tot hij gaar is en dan eruit halen. De tomatenpuree en champignons toevoegen. Het haantje in stukjes snijden en terug in de saus doen.

Serveertip

Serveer met frites



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van speedy


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van speedy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top