Makreelfilet,gebakken,met botersaus
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 28-04-2000
Ingrediënten 2 personen
1 citroen4 takjes peterselie
4 verse makreelfilets, ? 300 g
zout
peper
100 g boter of margarine
5 eetlepels witte wijnazijn
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 788,67 kcal |
Koolhydraten | 9,35 g |
Eiwitten | 31,77 g |
Vetten | 67,75 g |
Benodigdheden
Voorbereiding
Citroen uitpersen. Vis besprenkelen met citroensap. Minstens 10 min. laten intrekken. Vis inwrijven met zout en peper. Helft van boter in stukjes verdelen. Vis en boter tot gebruik in koelkast leggen. In kopje peterselie fijnknippen.
Bereidingswijze
Platte schaal voorverwarmen.
In koekenpan rest van boter verhitten. Vis in ? 10 min. zachtjes gaar en bruinbakken. Halverwege keren. Met schuimspaan vis uit pan nemen. Op warme schaal leggen en warmhouden.
Azijn door bakvet roeren en aanbaksels losroeren. Rest van boter stukje voor stukje erdoor kloppen. Peterselie erdoor roeren.
Saus op smaak brengen met zout en peper. Over vis schenken.
Serveertip
Lekker met rijst en doperwten.
Laatste reacties
Lekker hoor, alleen is het sausje wel erg zuur. Als je het vel van de vis haalt en er geen saus bij doet, is hij heeeeel goed te eten.