Makreelfilet,gebakken,met botersaus

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-04-2000

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 citroen

4 takjes peterselie

4 verse makreelfilets, ? 300 g

zout

peper

100 g boter of margarine

5 eetlepels witte wijnazijn

Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 788,67 kcal
Koolhydraten 9,35 g
Eiwitten 31,77 g
Vetten 67,75 g
Benodigdheden

Voorbereiding

Citroen uitpersen. Vis besprenkelen met citroensap. Minstens 10 min. laten intrekken. Vis inwrijven met zout en peper. Helft van boter in stukjes verdelen. Vis en boter tot gebruik in koelkast leggen. In kopje peterselie fijnknippen.

Bereidingswijze

Platte schaal voorverwarmen.
In koekenpan rest van boter verhitten. Vis in ? 10 min. zachtjes gaar en bruinbakken. Halverwege keren. Met schuimspaan vis uit pan nemen. Op warme schaal leggen en warmhouden.
Azijn door bakvet roeren en aanbaksels losroeren. Rest van boter stukje voor stukje erdoor kloppen. Peterselie erdoor roeren.
Saus op smaak brengen met zout en peper. Over vis schenken.

Serveertip

Lekker met rijst en doperwten.

Laatste reacties

irbi avatar
irbi 07-12-2000

Lekker hoor, alleen is het sausje wel erg zuur. Als je het vel van de vis haalt en er geen saus bij doet, is hij heeeeel goed te eten.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten