1. Home
  2. Recepten
  3. Regionale keuken
  4. Luilakbollen

Luilakbollen

  • Regionaal, Brood
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-04-2000

Ingrediënten


* 200 gram bloem
* 100 gram roggemeel
* 2 dl lauw water
* 10 gram verse gist
* zout
* krenten en rozijnen (samen 150 gram)
* 1 theelepel kaneel
* 1 ei



Een broodje dat op 'luilak', de zaterdag voor Pinksteren, in Noord-Holland wordt gegeten. Warm met stroop. De vroege ochtend
van die zaterdag wordt verstoord door belletje-trekkende en lawaai-makende jeugd.
Maar die dag mag het.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Het brooddeeg kneden en laten rijzen. Daarna krenten en rozijnen erdoor kneden evenals de kaneel en opnieuw laten rijzen.
Het deeg in 25 bolletjes verdelen, op de ingevette bakplaat leggen, platdrukken en
met de schaar aan de zijkant 4 inkepingen
maken. De broodjes met ei bestrijken en in
een zeer hete oven in 15 minuten gaar bakken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van berti


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van berti
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top