1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Italie: Geitenvlees met citroen

Italie: Geitenvlees met citroen

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 28-04-2000

Ingrediënten 5 personen


1.1/2 kg vlees van een jonge geit (van de bout of de lende), 2 gehakte tenen knoflook, 1 el gehakte rozemarijn, 1 el gehakte salie, 1 verkruimeld laurierblad, zout, 1.1/4 dl olijfolie, 5 citroenen (3 in plakken gesneden, 2 uitgeperst en het sap gezeefd), 2 tl peperkorrels



* Capretto al limone *Het vlees wordt twee dagen gemarineerd, vervolgens aangebraden en in de oven gegaard. Recept uit: Il grande manuale della cucina regionale

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng knoflook en kruiden met wat zout en wrijf hiermee het geitenvlees in. Leg het vlees in een kom en giet er de olie gelijkmatig op. Sprenkel het citroensap erover, strooi de peperkorrels erover en bedek het vlees met de plakken citroen.Laat het 2 dagen op een koele plaats marineren; keer het regelmatig om.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 230 graden.Laat het vlees uitlekken en leg het in een braadslede. Braad het op een hoog vuur aan, kruid het met zout en plaats de braadslede vervolgens in de voorverwarmde oven. Braad het vlees in 1 uur gaar en bedruip het af en toe met de marinade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van watdepotschaft


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van watdepotschaft
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top