1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. kip met langoustines en asperges

kip met langoustines en asperges

  • Belgisch, Feestmaaltijd
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-04-2000

Ingrediënten 4 personen


4 enkele kippefilets, 2 sneden rauwe ham, 8 gekookte langoustines, glas champagne, 300 ml room, 100 ml kippebouillon, 12 witte asperges (of 4 schorseneren), 1 ei, verse tagliatelli, 1 preistengel, 1 teen look, laurier, tijm, vispasta, peterselie, bindgaren, bieslook, kervel, boter


Verder heb je nodig


Oven, frituurpan


Huwelijk van kip, langoustines, rauwe ham en asperges

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Preistengel in dunne ringen snijden en 5 min stoven in een weinig boter, helft champagne bijgieten en nog 5-tal minuten stoven. Prei zeven, vocht uitduwen en laten afkoelen. Preivocht bewaren. Langoustines pellen en 4 koppen apart houden. Resterende koppen schalen aanstoven in boter, blussen met rest champagne. Ontpitte tomaat in blokjes bijvoegen , look, laurier, tijm en peterselietakje. Verder onder water zetten (net onder) en 30 minuten laten koken. Zeven vocht late inkoken tot 1/10. Asperges schillen, 1 apart houden en rest in stukken van ong. 4-5 cm snijden. Van de resterende asperge met dunschiller lange dunne plakken snijden. Deze lange slierten goudgeel bakken in frituurpan en laten afkoelen. Stukken asperge beetgaar koken in mengsel van 200 ml room en 100 ml kippebouillon. Zeven en laten afkoelen. Kookvocht tot 1/2 laten reduceren en bewaren. Paste beetgaar koken en laten afkoelen.

Bereidingswijze

Kippefilets rechthoekig snijden en in envelop. Resterende room opkloppen. Afsnijdsels kip , 1 ei , 4 langoustines mixen tot gladde farce. Beetje bij beetje opgeklopte room toevoegen (moet vrij stevige farce blijven), kruiden met peper en zout. Kippefilets openklappen, 1/2 snede rauwe ham opleggen, laagje prei farce. In het midden 1 langoustine plaatsen. Stevig oprollen en toebinden. Tot gebruik bewaren in frigo. (Al het vorige kan een tijdje op voorhand). Oven voorverwarmen op 180?, kipperolletjes bruinbakken in pan kruiden en 10 minuten in de oven. Uit oven en bindgaren verwijderen, nog 5 minuten in de oven plaatsen samen met de 4 apartgehouden langoustinekoppen. Ondertussen vocht van prei , bouillon van schalen en koppen kookroom asperges bij elkaar gieten en opwarmen, laat evt. nog eens inkoken, kruiden naar smaak, evt. opmonteren met boter en scheut champagne. Asperges aanbakken in boter, pasta opwarmen in olijfolie.

Serveertip

Kipperolletjes schuin opensnijden (soort piramide) en stukken rechtop rug aan rug op warm bord plaatsen. Asperges en pasta op bord, afwerken met de saus. Garneren met gefrituurde aspergesliert, langoustinekop, takje bieslook en kervel. Buiten aspergeseizoen vervangt men de asperges door schorseneren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cci


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cci
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top