mini saucijzenbroodjes

  • Nederlands, Borrelhapje
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 27-04-2000

Lekker als borrelhapje maar ook voor een verjaardag makkelijk om te delen

Deel dit recept

Ingrediënten
voor 30 stuks:
10 plakjes bladerdeeg
2 uien
2 teentjes knoflook
500 gr rundergehakt
2 eieren
2 tl kerriepoeder
1 tl korianderpoeder
1 mespuntje kaneel
zout en versgemalen peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven

Voorbereiding

Fruit de gesnipperde ui en de knoflook glazig. Laat dit afkoelen
klop de eieren los.
Meng door het gehakt de ui en knoflook, de helft van het losgeklopte ei, het kerriepoeder, de korianderpoeder, de kaneel en wat zout en peper. Zet dit mengsel 1/2 uur in de koelkast om op te stijven.

Bereidingswijze

verwarm de oven voor op 200 graden C
ontdooi het bladerdeeg. Rol het bladerdeeg uit tot ze 15 centimeter lang zijn. Verdeel het gehakt in 10 porties, en rol er worstjes van, van 15 centimeter lang. Leg ze op de bladerdeegplakjes. Bestrijk de randen met koud water, vouw het deeg over het gehakt, en druk de lange kanten op elkaar. Bestrijk de sauzijcenbroodjes met de rest van het losgeklopte ei. Snijd elk bladerdeegbroodje in 3 stukken, leg deze op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in 15 minuten gaar en goudbruin

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten