*1 pond jonge kaas, of 1/2 pond jong en 1/2 emmentaler naar smaak, of ander kazen.
*1 doosje kruidenkaas(bv boursin)
*1 uitje
*1 bakje champignons
*2 teentjes knoflook
*1 vlees boullontabet
*5 eetlepels bloem
*2 1/2 dl water
*50 gr boter
*1/2 eetl paprikapoeder
*1/2 theel nootmuskaat
*versgemalen peper
*kaasfonduepan
*houten lepel
Deze is ook geschikt voor kinderen, maar ook volwassenen zijn er dol op . Iedereen die het bij ons eet wil het recept hebben.
.
*champignons in plakjes snijden
*uitje fijnsnipperen
*knoflook fijnhakken
*jonge kaas grof raspen
Boter smelten en de ui en knoflook aan fruiten./Dan de bloem erbij en dit goed roeren zodat het helemaal met de boter vermengd is./Doe in eens al het water er bij, roer dit goed met een garde tot het een gladde massa is./De bouillontablet er bij kruimelen en de champignons toevoegen./Dan de jonge kaas en de boursin er bij roeren./De nootmuskaat, de paprikapoeder en gemalen peper erbij./Als de kaas helemaal onder goed roeren gesmolten is, (je kunt als de fondue nog te dik is eventueel hem verdunnen met wat witte wijn), is de kaasfondue klaar. Ik doe er ook wel eens kleine reepjes rode paprika tegelijk met de champignons bij, is ook erg lekker.
Zet de fonduepan op de brander op tafel, en serveer er stokbrood en een groene salade bij.
Wij doen er altijd gekookte krieltjes en vaak ook gekookte worteltjes en ananas uit blik bij.Gekookte pasta is er ook erg lekker bij bv penne rigate.
bralinjo 20-11-2018
Dit recept is zo verrukkelijk!! Vooral in de wintermaanden eten we dit regelmatig in het weekend. Gezellig met elkaar om de tafel en uitgebreid kaasfonduen! Hartelijk dank voor deze heerlijke, alcoholvrije kaasfondue!