Braziliaanse avocado's

  • Braziliaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Gevulde avocado's uit de oven. Het is wel geen Italiaans recept, maar het is heerlijk!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 grote, rijpe avocado's, wat citroensap, zout en peper, 60 g pecannoten fijngehakt, 60g cheddarkaas geraspt, 2 el. verse peterselie gehakt, 2 stevige romatomaten ontveld en fijngehakt, paneermeel, 30 g gesmolten boter, wat paprikapoeder.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Oven.

Voorbereiding

1. De avocado's halveren en het vruchtvlees voorzichtig uit de schil scheppen. De binnenkant van de schil met wat citroensap besprenkelen.
2. Het avocadovlees in blokjes snijden; de blokjes met zout en peper bestrooien en met wat citroensap besprenkelen.
3. Noten, kaas, peterselie en tomaat toevoegen.
4. Het geheel voorzichtig mengen.
5. De vulling in de gehalveerde avocadoschillen scheppen, met paneermeel bestrooien en tot slot met wat gesmolten boter bedruppelen.

Bereidingswijze

Wat paprikapoeder over de vulling strooien en de gevulde avocado's 15 minuten laten bakken in een op 200 gradenC/gasstand 6 voorverwarmde oven.

Serveertip

Dit gerecht niet te lang van tevoren bereiden, omdat de avocado dan kan verkleuren.

Serveer de avocado's met gebakken aardappels en een salade, of alleen met lekker warm stokbrood. Eet smakelijk!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ruelle avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten