Braziliaanse avocado's
- Braziliaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Gevulde avocado's uit de oven. Het is wel geen Italiaans recept, maar het is heerlijk!
Ingrediënten 4 personen
2 grote, rijpe avocado's, wat citroensap, zout en peper, 60 g pecannoten fijngehakt, 60g cheddarkaas geraspt, 2 el. verse peterselie gehakt, 2 stevige romatomaten ontveld en fijngehakt, paneermeel, 30 g gesmolten boter, wat paprikapoeder.Benodigdheden
Oven.
Voorbereiding
1. De avocado's halveren en het vruchtvlees voorzichtig uit de schil scheppen. De binnenkant van de schil met wat citroensap besprenkelen.
2. Het avocadovlees in blokjes snijden; de blokjes met zout en peper bestrooien en met wat citroensap besprenkelen.
3. Noten, kaas, peterselie en tomaat toevoegen.
4. Het geheel voorzichtig mengen.
5. De vulling in de gehalveerde avocadoschillen scheppen, met paneermeel bestrooien en tot slot met wat gesmolten boter bedruppelen.
Bereidingswijze
Wat paprikapoeder over de vulling strooien en de gevulde avocado's 15 minuten laten bakken in een op 200 gradenC/gasstand 6 voorverwarmde oven.
Serveertip
Dit gerecht niet te lang van tevoren bereiden, omdat de avocado dan kan verkleuren.
Serveer de avocado's met gebakken aardappels en een salade, of alleen met lekker warm stokbrood. Eet smakelijk!