1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. biersoep

biersoep

Door: leonards

  • Belgisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-04-2000

Ingrediënten 4 personen


* 1 liter bier(rodenbach) *250 tarwegriesmeel,*4a5 st (witte deel v/d) prei, * 3a4 uien, *2a3 stronk bleekselderie, *1 kalfsschenkel,* 2,5 a 3,5 dl bouillon, *150gr boter, *1 eetl bloem, *3 dl room,* 2 eiwitten, *2a3 laurierblaadtjes.



Soep met rodenbachbier en tarwegriesmeel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kalfschenkel met de griesmeel gaar koken in de bouillon,groente fijn snijden (bleekselderie apart houden)

Bereidingswijze

Smelt de boter voeg daar de groente en de laurier toe stoof dit /- 7 min voeg de bloem toe (even laten garen) voeg het bier en de bouillon toe kook dit geheel, dan de staafmixer er in ,en zeef het dan .
voeg dan de room en de bleeksederie(gesneden) toe en verhit de soep dan weer en voeg dan bv door een zeef de eiwitten toe (goed blijven roeren) en breng hem dan op smaak.

Serveertip

Serveer plukjes kervel op de soep.brood met ansjovis boter er bij .(erg lekker)



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van leonards
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top