Zoete goudsbloembroodjes

  • Brood
  • 30-60 min.

De kroonbladen van de goudsbloem zijn een goede vervanging van saffraan in rijst en soep. Aftreksels van de bloemblaadjes geven kleur aan kaas, boter en gebak. Je kunt er ook salades en omeletten mee opvrolijken of er thee van trekken. Jonge bladeren kunnen in slaatjes worden toegepast. Maar hier een recept voor verrukkelijke, heel eenvoudig te bereiden, goudkleurige broodjes

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor 18 stuks:
100 g zachte boter, 100 g witte poedersuiker, 2 grote scharreleieren, 100 g zelfrijzend bakmeel, 1 tl bakpoeder, 2 el verse kroonblaadjes van goudsbloem
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kleine cakevormpjes

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Bereidingswijze

Doe boter, suiker, eieren, meel en bakpoeder in een schaal. Meng alles zolang door elkaar tot een homogene massa is ontstaan. Doe er 1.1/2 el kroonblaadjes bij. Meng ze door de massa heen.
Doe het deeg over in cakevormpjes. Strooi op elk bolletje wat kroonblaadjes en poedersuiker en bak de broodjes in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten gaar.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

watdepotschaft avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten