300 gr. linzen, 1 flinke ui, 5 teentjes knoflook, 3 wortelen, 4 flinke rijpe tomaten, peterselie, selderie, 1 liter water, 1 bouillonblok, oregano, 3-4 laurierblaadjes, zout, olijfolie en azijn.
Snelkookpan
Griekse Fakes
Linzen wassen (niet weken), wortelen raspen, tomaten ontvellen en in kleine stukjes snijden, ui in stukjes snijden
Beetje water aan de kook brengen met beetje zout en de linzen hier even in koken tot het water voldoende bruin is. Linzen in vergiet storten, 1 liter water aan de kook brengen, zout toevoegen en de bouillonblok, toevoegen: linzen, geraspte wortel, stukjes ui en tomaat, de uitgeperste knoflook, klein gesneden peterselie, selderie (verpakt in een stukje tule en het na het koken verwijderen), oregano en de laurierblaadjes de pan onder druk brengen en ongeveer een half uur onder druk houden. Vuur uit en de druk langzaam laten afnemen. Een halve soeplepel olijfolie toevoegen.
Serveren met fetakaas, olijven, brood en eventueel kleine visjes uit blik of gesneden. De azijn staat op tafel en ieder kan naar keuze een klein scheutje azijn toevoegen aan zijn/haar soep.