1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. Linzensoep
  5. Linzensoep

Linzensoep

Door: diny45

  • Grieks, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-04-2000

Ingrediënten 6 personen


300 gr. linzen, 1 flinke ui, 5 teentjes knoflook, 3 wortelen, 4 flinke rijpe tomaten, peterselie, selderie, 1 liter water, 1 bouillonblok, oregano, 3-4 laurierblaadjes, zout, olijfolie en azijn.


Verder heb je nodig


Snelkookpan


Griekse Fakes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Linzen wassen (niet weken), wortelen raspen, tomaten ontvellen en in kleine stukjes snijden, ui in stukjes snijden

Bereidingswijze

Beetje water aan de kook brengen met beetje zout en de linzen hier even in koken tot het water voldoende bruin is. Linzen in vergiet storten, 1 liter water aan de kook brengen, zout toevoegen en de bouillonblok, toevoegen: linzen, geraspte wortel, stukjes ui en tomaat, de uitgeperste knoflook, klein gesneden peterselie, selderie (verpakt in een stukje tule en het na het koken verwijderen), oregano en de laurierblaadjes de pan onder druk brengen en ongeveer een half uur onder druk houden. Vuur uit en de druk langzaam laten afnemen. Een halve soeplepel olijfolie toevoegen.



Serveertip

Serveren met fetakaas, olijven, brood en eventueel kleine visjes uit blik of gesneden. De azijn staat op tafel en ieder kan naar keuze een klein scheutje azijn toevoegen aan zijn/haar soep.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van diny45
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top