1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Oranjetoetje.

Oranjetoetje.

Door: zwerfje

  • , Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 25-04-2000

Ingrediënten 4 personen


250 gr. abrikozen (vers of uit blik), 50 gr. verse roomkaas, 3 eetl. amandellikeur, 75 gr. gemalen amandelen, 125 ml. slagroom, 2 eiwitten, 50 gr. suiker, eventueel 4 takjes munt voor de garnering.


Verder heb je nodig


Foodprocessor of staafmixer


Abrikozen-Amandelmousse. Nagerecht wat het goed doet met Koninginnedag.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Halveer de abrikozen en verwijder de pitten als je gebruik maakt van verse abrikozen. Houd 8 halve abrikozen achter, pureer de rest. Roer de roomkaas los met de likeur en de abrikozenpuree. Voeg de amandelen toe. Klop de slagroom stijf. Klop het eiwit met de suiker zo stijf dat er torentjes op de garde blijven staan. Spatel eerst de slagroom en vervolgens het eiwit door het abrikozenmengsel. Verdeel de mousse over 4 glazen en garneer met de achtergehouden abrikozen en eventueel de takjes munt. Serveer direct.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zwerfje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top