*magere gerookte spekreepjes
*1 pond rundergehakt
*4 tenen knoflook
*2 uien
*1blik gepelde tomaten
*1 theel suiker
*1 glas witte wijn
*1 eetl herbes de provence
*gemalen peper
*1bakje creme fraiche of room
*1 bouillontablet
*1 eetl paprikapoeder
*klein scheutje balsamicoazijn
*1 eetl franse mosterd
*scheutje tabasco
*verse peterselie of gedroogd
*400 gr spaghetti
*braadpan
*houtenlepel
*spaghettipan
*stafmixer
Na lang van alles uitproberen vinden we deze de lekkerste.
*uien fijnsnijden
*gepelde tomaten fijnhakken met staafmixer
*knflook fijnhakken
Olijfolie in pan verhitten en gehakt rul bakken./De uien en knoflook mee bakken ,en de gepelde tomaten er ook bij doen./En alle andere ingredienten er ook bij doen,behalve de creme fraiche./Samen met het con funchi kruidenmengsel wat water erbij doen.Dit alles ongeveer 30 tot 60 min heel zachtje laten sudderen./Op het laatst de creme fraiche en de peterselie erdoor roeren./Een paar flinke scheppen door de al dente gekookte spaghetti roeren en de rest van de saus er apart bij serveren
Lekker met versgeraspte pamezaanse kaas en versgemalen peper.
En een frisse groene salade of komkommer