1. Home
  2. Recepten
  3. Hassan's cacik

Hassan's cacik

  •  , Saus/dressing
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 25-04-2000

Ingrediënten 4 personen


-1/8 ltr Bulgaarse yoghurt
-3 el melk
-1 el kruidenazijn
-1 knoflookteentje
-1 el olijfolie
-1 komkommer
-1 el gehakte pepermuntblaadjes
-1/2 tl gehakte dille
-vers gemalen (zee)zout



Origineel Turks recept

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de yoghurt en melk , pers de knoflookteen erboven uit en strooi wat zout in de saus. Roer er de kruidenazijn en olie doorheen. Snijd de geschilde komkommer in flinterdunne plakjes en meng die samen met de kruiden door de saus. Goed omscheppen en zorgen dat de komkommerschijfjes van elkaar blijven en goed met de saus in aanraking komen. Afgedekt in de koelkast een uur op smaak laten komen.

Serveertip

Word in Turkije geserveerd bij geroosterd schapen(lams)vlees.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van barbecook


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van barbecook
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top