gemarineerde t-bone steak

  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 25-04-2000

?n Klassieker op de BBQ

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-4 T-bone steaks van ca 250-300 gram
-2,5 dl tomatenketchup
-sap van 2 citroenen
-8 uitgeperste tenen knoflook
-1 dl worcestersaus
-8 druppels tabasco
-3 el wijnazijn
-6 el honing
-200 gr uien , geraspt
-1 laurierblad
-3 el mosterdzaad
-1/2 tl peper
-vers gemalen peper en zout

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Meng alle ingredienten in een ruime steelpan en breng langzaam aan de kook (houd 2 el honing achter). Neem een platte schaal en leg de koteletten hierin; giet het hete mengsel erover en marineer gedurende minstens 24 uur. Keer de steaks enige malen zodat alle zijden goed in contact komen met de marinade.

Bereidingswijze

Laat de T-bone steaks uitdruipen en leg ze op het hete rooster van de BBQ. Rooster elke zijde gedurende 8 a 10 minuten en bestrijk met een (ingekookt) gedeelte van de marinade aangelengd met de 2 el honing.

Serveertip

Erbij: nieuwe aardappeltjes en een zomersalade

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten