1. Home
  2. Recepten
  3. Granen met geitenkaas en kikkererwt

Granen met geitenkaas en kikkererwt

  •  , Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 24-04-2000

Ingrediënten 4 personen


150 ml olijfolie, 1 tl scherpe mosterd, 70 ml vers citroensap of azijn, zout en peper naar smaak, 675 g gare bulghur of gekookte gerst (of gierst of tarwekorrels) (zie mijn recepten), 125 g gehakte peterselie, 125 g verse muntblaadjes, 1 bosje fijngesneden groen van lente-uitjes, 500 g gekookte kikkererwten (evt. uit blik), 125 g in blokjes gesneden feta-kaas, 2 el gehakte zwarte olijven, slabladeren



Oorspronkelijk recept uit de tijd van de bijbel. Lekker lunchgerecht, maar ook geschikt als (vegetarische) hoofdmaaltijd. Na de bereiding moet het gerecht een nacht in de koelkast weggezet worden

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Klop van de olijfolie, mosterd en citroensap (of azijn) een dressing.Schep in een slakom granen, peterselie, munt, uitjes, kikkererwten, kaas en olijven door elkaar en voeg de dressing toe. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Zet de salade een nacht in de koelkast.Schik de slabladeren om de salade heen, zodat ze als 'opscheplepel' gebruikt kunnen worden.

Serveertip

Serveren met druiven en ongezuurd gerstebrood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van watdepotschaft


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van watdepotschaft
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top