1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. pruimenjam met rode port

pruimenjam met rode port

  • Internationaal,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-04-2000

Ingrediënten


-500 gram gewelde pruimen (Albert Hein)
-1 kilo geleisuiker
-2 theelepels gemberpoeder
-2 eetlepels citroensap
-5 dl. water
-1 1/2 dl. rode port


Verder heb je nodig


4 tot 6 schone jampotjes


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding


Bereidingswijze

Ontpit de gewelde pruimen en snijd ze klein.Breng alle ingredienten in een ruime pan aan de kook. Laat alles 4 minuten goed doorkoken. Schep de jam over in de schone potten en sluit ze direct af. Zet ze als ze afgekoeld zijn koel en donker weg.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van frea


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van frea
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top