1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken

  • Nederlands, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-04-2000

Ingrediënten 4 personen


1 rode Spaanse peper

2 kippenbouillontabletten

200 g kipfilet

1 stukje foelie

2 tl tijm

5 worteltjes,

5 takjes peterselie

30 g boter

30 g bloem

100 g diepvries doperwten

1 eierdooier

4 el slagroom

2 el witte wijn

zout

peper




Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Spaanse peper in de lengte halveren en pitjes verwijderen. In een pan doen: 1 liter water, kippenbouillontabletten, kipfilet, Spaanse peper, foelie en tijm. Op zacht vuur aan de kook brengen en kipfilet in ca. 15 minuten zachtjes gaarkoken.

Intussen met dunschiller 2 worteltjes schillen. In de lengte in heel dunne plakken snijden. Plakken in dunne reepjes snijden en reepjes in heel kleine blokjes snijden. Peterselie in kopje heel fijn knippen.
Met schuimspaan kipfilet uit bouillon nemen. Kipfilet in kleine blokjes snijden. Bouillon overdoen in een maatbeker of schenkkan. Spaanse peper en foelie verwijderen.

Bereidingswijze

In pan op zacht vuur boter laten smelten. Bloem erdoor roeren tot samenhangend mengsel ontstaat. Op matig vuur al roerende met een garde scheutje voor scheutje helft van bouillon toevoegen. Blijven roeren tot glad gebonden saus ontstaat. Al roerende rest van bouillon in een keer toevoegen. Aan de kook brengen. Wortelstukjes en doperwten toevoegen en in ca. 5 minuten zachtjes gaar koken.

Intussen in een kommetje eierdooier loskloppen met slagroom. Vier eetlepels hete soep erdoor roeren. Dit mengsel al roerende weer aan soep toevoegen. Blijven roeren tot soep licht gebonden is (beslist niet meer laten koken). Kipstukjes en wijn erdoor roeren.

Soep op smaak brengen met zout en peper.
Peterselie erover strooien.

Serveertip

Met geroosterde driehoekjes casinobrood en boter



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van coco_1


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van coco_1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top