Creme Caramel Met Vanille En Een Zachte Sinaasappelsmaak

  • Belgisch, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 23-04-2000

een echt kerstdessert !

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
2 sinaasappels, schoongeboend, 250 gr suiker, 24 reepjes sinaasappelschil, 5 el sinaasappellikeur, 1 vanillestokje, opengesneden, 4 grote eieren, 12-18 Physalis (kaapse bessen)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
6 eenpersoons soufflevormpjes, ingevet

Voorbereiding

schil van 1 sinaasappel raspen, sinaasappels uitpersen, 11/2 dl sap afmeten, 200 gr suiker in 3 el water op laag vuur oplossen en laten carameliseren. helft van caramel al draaiende over vormpjes verdelen, zodat wanden bedekt zijn. sinaasappelsap en -schil aan de kook brengen, 1 el likeur erdoor roeren en saus laten afkoelen. Melk met sinaasappelrasp en vanillestokje aan de kook brengen en 5 min laten koken. eieren met 50 gr suiker en 4 el likeur kloppen, hete melk erdoor kloppen.

Bereidingswijze

Eimengsel zeven (vanillestokje en sinaasappelrasp verwijderen) en over vormpjes verdelen, vormpjes op krant in braadslede zetten, kokend water in braadslede schenken tot halverwege de vormpjes. Braadslede met alufolie afdekken. Creme caramel in op 175 gr voorverwarmde oven 25 min bakken, het water moet tegen de kook aan blijven. oven terugschakelen tot 150 gr. en puddinkjes nog 15 min bakken, puddinkjes laten afkoelen, keren, saus eromheen scheppen, garneren met Physalis.

Laatste reacties

orphan avatar
orphan 24-04-2000

Dit lijkt me heel lekkker, maar jullie zijn vergeten te vermelden hoeveel melk er moet worden verwerkt! Ik ben benieuwd!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten