1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Eendenborst Met Rozemarijn

Eendenborst Met Rozemarijn

Door: mauritsenole92

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-04-2000

Ingrediënten 4 personen


2 tamme eendeborsten, zout, peper, 2 el boter, 21/2 dl kalfsfond, 1 tl rozemarijnnaaldjes, 1 dl slagroom



Feestelijk hoofdgerecht, lekker door de rozemarijn

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vetkant van de eendeborsten met mes meerdere malen inkerven, eend met zout en peper inwrijven.

Bereidingswijze

Boter verhitten en eend op vetkant ca 10 min bakken, andere kant nog ca 4 min. eend in alufolie warmhouden. vet uit pan schenken, fond en rozemarijn in de pan doen, aanbaksels losroeren en mengsel 10 min. laten inkoken. Slagroom, zout en peper erdoor roeren en nog 5 min laten koken. Saus bij eendeborst serveren

Serveertip

Met rostirondjes en in room gestoofde tuinbonen.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mauritsenole92
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top