Samosas

  • Indiaas, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-04-2000

Indiaas voorgerecht, voor de vulling zijn er aparte recepten

Deel dit recept

Ingrediënten
350 g bloem, 1 tl bakpoeder, 125 g boter, 1/2 dl melk, frituurolie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Deeg: van bloem, bakpoeder, boter en zout met vingers kruimelig deeg wrijven, 1,2 dl water toevoegen en snel tot stevig soepel deeg kneden, afgedekt 15 min laten rijzen. Van deeg 8 bolletjes draaien en uitrollen tot cirkels van ca 20 cm doorsnee, cirkels halveren, tot gebruik met vochtige doek afdekken, vullingen bereiden (zie recepten)

Bereidingswijze

rand van deegcirkels met melk bestrijken en wat vulling op deeg scheppen, deeg dubbelvouwen en met vork randen aandrukken. frituurolie verhitten, samosas met 6-8 tegelijk frituren en op keukenpapier laten uitlekken.

Serveertip

per persoon 2 samosas met een pittige chutney

Laatste reacties

bizie_lizie avatar
bizie_lizie 23-04-2000

Dis is geen samosadeeg zoals het zou moeten gemaakt worden; het is niet authentiek en ook de vulling niet; ik heb zelf samosa's leren maken bij een Indische vrouw en heb enkele echte Indische kookboeken uit India waarin de samosa's op dezelfde manier worden beschreven ; Bakpoeder , gist of melk horen hier helemaal niet in thuis. Misschien zijn ze wel lekker maar ik houd toch meer van authenticiteit als het over vreemde gerechten gaat;

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten