bananencake
- Kinderkeuken, Banket
- 60-120 min.
Mjammie lekker vinden onze kids
Ingrediënten
75 gr boter125 gr lichtbruine basterdsuiker
mespunt zout
2 eieren
1 grote (rijpe) banaan of 2 kleintjes
3 el geraspte kokos
225 gr zelfrijzend bakmeel
2 el melk
Benodigdheden
ovenmixer of keukenmachine
cakevorm
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden C
Vet de cakevorm in, en bestrooi met wat bloem
of gebruik een velletje bakpapier
Bereidingswijze
Klop de boter, de suiker en het zout met de keukenmachine tot een luchtig mengsel. Meng er 1 voor 1 de eieren door.
Prak de banaan met de kokos fijn en meng dit door het botermengsel. Spatel er het gezeefde bakmeel door heen, en de melk.
Doe het beslag in de cakevorm en de laat de cake in 60 a 75 minuten gaar en bruin bakken.
Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen voor hij gestord wordt.
Serveertip
Eventueel bestrooien met wat poedersuiker