1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Curry
  6. Rundvlees curry

Rundvlees curry

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 23-04-2000

Ingrediënten 4 personen


2 sjalotjes, fijngesneden
2 theelepels geraspte gemberwortel
2 teentjes knoflook, geperst
1-2 el kerriepoeder (of zelf samengestelde garam masala)
2 theelepels geraspte citroenschil
zout
cayennepeper
750 g rundvlees, in stukken
2 eetlepels olie
1 dl kokosmelk
1-2 dl vleesbouillon (van tablet)
2 eetlepels Japanse sojasaus
3 eetlepels fijngesneden koriander



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Sjalotjes, gemberwortel, knoflook, kerrie, citroenrasp, en cayennepeper in vijzel of keukenmachine pureren. Stukken vlees met dit mengsel inwrijven en minstens 1 uur op koele plaats laten intrekken. Olie verhitten en vlees met kruidenmengsel in ca. 10 min. rondom bruin bakken.
Kokosmelk, bouillon en sojasaus toevoegen en vlees afgedekt 1? -2 uur laten stoven tot vlees gaar is. Gerecht op smaak brengen met zout en peper. Voor serveren met koriander bestrooien.

Serveertip

Lekker met rijst, met noedels of naan (Indiaas brood).



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van coco_1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van coco_1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top