1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Regionale keuken
  5. Gekookte Mosselen

Gekookte Mosselen

Door: kjirsti

  • Regionaal, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 22-04-2000

Ingrediënten 4 personen


4 kilo mosselen - 1 dl. droge witte wijn - 2 grote uien - 1 kleine winterwortel - 1 prei -? bosje peterselie - ? bosje selderij -1 el. azijn - mespuntje tijm - out en peper


Verder heb je nodig


Grote mosselpan,


Wie aan Zeeland denkt, denkt natuurlijk ook aan gekookte mosselen. Zeeland is een van de grootste mossel producenten van de wereld. Vooral het dorp Yerseke, op het eiland Zuid-Beveland staat bekend om zijn mosselputten.

En wat is er lekkerder dan een restje gekookte mosselen de volgende dag te bakken.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de mosselen met koud stromend water en verwijder degene die open zijn (die las ze worden aangetikt niet sluiten), de beschadigde en de zand exemplaren.

Maak al groenten schoon. Snipper de ui, snij de prei in ringen en de wortel in blokjes. Hak de peterselie en selderij fijn.

Bereidingswijze

Doe de wijn en alle groenten in een pan en voeg hier de azijn, peper en zout, de tijm en de schoongemaakte mosselen aan toe. Vul de pan voor bijna de helft met water. Zet de pan met gesloten deksel op een hoog vuur. Laat de mosselen drie maal opkomen en hussel ze regelmatig om. Als de schelpen open staan zijn ze goed.

Dien de mosselen op in de pan met het kookvocht zodat ze warm blijven.

Gebruik voor de eerste mossel een vork maar nuttig de rest door de mosselschelp als vork te gebruiken en de mossel uit een schelp te halen.

Serveertip

Lekker met (bruin) stokbrood, mosterdsaus (koud of warm) en kruidenboter. Een koud Witbier smaakt hier voortreffelijk bij. Of voor de liefhebbers van wijn, een koude, frisse witte wijn.Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kjirsti
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top