IJs Shanghai
- Indonesisch, Nagerecht
- 10-20 min.
schaafijs
Ingrediënten 2 personen
IJsblokjes (geschaafd) voor 2 ijscoupes, 1 blikje vruchten op siroop, stroop susu (rozensiroop), zoete melk (blikje condensed milk van friesche vlag).Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 774,77 kcal |
Koolhydraten | 128,55 g |
Eiwitten | 19,47 g |
Vetten | 19,06 g |
Benodigdheden
Een ijsschaafapparaat, twee ijscoupes, een zeef, een blikopener en een lepel.Voorbereiding
Het ijs schaven/vermalen en het blikje vruchten laten uitlekken in de zeef.
Bereidingswijze
De ijscoupes tot iets meer dan de helft vullen met een laag van het geschaafde ijs, daarop de vruchten, een scheutje stroop susu (niet te veel) en zoete melk naar smaak erover schenken.
Serveertip
Direct serveren, want het ijs smelt snel.