IJs Shanghai

  • Indonesisch, Nagerecht
  • 10-20 min.

schaafijs

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
IJsblokjes (geschaafd) voor 2 ijscoupes, 1 blikje vruchten op siroop, stroop susu (rozensiroop), zoete melk (blikje condensed milk van friesche vlag).
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 774,77 kcal
Koolhydraten 128,55 g
Eiwitten 19,47 g
Vetten 19,06 g
Benodigdheden
Een ijsschaafapparaat, twee ijscoupes, een zeef, een blikopener en een lepel.

Voorbereiding

Het ijs schaven/vermalen en het blikje vruchten laten uitlekken in de zeef.

Bereidingswijze

De ijscoupes tot iets meer dan de helft vullen met een laag van het geschaafde ijs, daarop de vruchten, een scheutje stroop susu (niet te veel) en zoete melk naar smaak erover schenken.

Serveertip

Direct serveren, want het ijs smelt snel.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kokkiwan avatar
kokkiwan

Doorsturen

Home Recepten