1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Gado gado

Gado gado

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-04-2000

Ingrediënten 4 personen



600 gram Chinese groentemix, paar blaadjes ijsbergsla, 4 eieren, 3 dl pindasaus, 1 sjalotje, 2 el olie, 1 teentje knoflook, 2 tl sambal oelek, 1 dl santen, 1/2 potje pindakaas, zout, peper, 3 el ketjap manis


Verder heb je nodig


Stoommandje


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Stoom de groentemix 10 minuten boven water. Snij in die tijd de ijsbergsla in reepjes en kook de eieren hard. Leg de sla op een schaal en leg de gestoomde groenten erop. Verwarm de pindasaus. Fruit het gesnipperde sjalotje in de olie glazig en verdeel er de geperste knoflook over. Voeg de sambal, de santen en de pindakaas toe en roer tot de saus gaat koken. Is de saus wat te dik, voeg dan nog wat santen toe. Maak de saus op smaak met zout, peper en de ketjap. Giet de saus over de groenten. Pel de eieren en snij ze in parten. Garneer hiermee de schotel.

Serveertip

Lekker met rijst, nasi goreng en kroepoek



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mariavam


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mariavam
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top