Tagliatella Met Zalm En Garnalen

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-04-2000

Tagliatella met een zachte romige saus en verrassende smaak van Scampi's en gerookte zalm.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pak tagliatella
200 gram gerookte zalm
200 gram garnalen
20 scampi's
2 teentjes knoflook
scheutje olijfolie

Voor de saus:
50 gram boter
50 gram bloem
2 eidooiers
4 eetlepels slagroom
tomatenketchup
0,5 liter visbouillon (van tablet)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok

Voorbereiding

snijdt de gerookte zal m in stukken van ong. 2 cm.

Bereidingswijze

Saus:
smelt de boter, roer met garde het meel door de gesmolten boter. Al roerend in ong. 4 min. lichtbruin laten worden. Voeg met kleine scheutjes al roerend de boulion toe zodat er een gladde saus ontstaat. Ong. 15. min zachtjes laten koken (blijven roeren).
De eidooiers met de room loskloppen. Vijf eetlepels van de hete saus toevoegen. Het mengsel door de saus roeren. Tomatenketchup toevoegen totdat er een mooie oranje/roze saus ontstaat. Garnalen toevoegen.
In de tussentijd tagliatella koken volgens gebruiksaanwijzing.
Scampi's bakken in de wok met hete olijfolie en de in schijfjes gesneden teentjes knoflook. Ongeveer 3 minuten.
Snippers zalm aan de saus toevoegen en geheel nog even verhitten.

Tagliatella midden op een groot, diep bord.
Vijf scampi's on top. Suas royaal over het geheel serveren.

Serveertip

Lekker met gemengde salade

Laatste reacties

annechien_aarts avatar
annechien_aarts 22-04-2000

hallo! dit lijkt me errug lekker!!! ik ga het gauw proberen!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten