Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Cranachan

Cranachan

Door: bila

  • , Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-04-2000

Ingrediënten 6 personen


2 el havermeel, 250 ml slagroom, 2 el honing, 1 el whisky, 500 gr frambozen of aardbeien, 2 el havermout, geroosterd.



In Schotland worden met halloween geluksbrengers in de Cranachan gedaan. Net zoals de traditionele muntjes in de engelse kerstpudding.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Havermeel in een kleine pan, onder voortdurend roeren, 5 min bij zwakke hitte licht roosteren. Van het vuur nemen, volledig laten afkoelen. Slagroom kloppen tot zich zachte pieken vormen. Honing en whisky erdoor roeren. Met een metalen lepel het afgekoelde meel door het slagroom mengsel roeren. Vruchten en slagroom laags gewijs over 6 hoge glazen verdelen. Met de slagroom eindigen. 2 uur laten koelen en met geroosterde havermout bestrooien.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bila
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top