1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Zalm
  5. Citroensoep Met Gerookte Zalm

Citroensoep Met Gerookte Zalm

  • Nederlands, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 20-04-2000

Ingrediënten 4 personen


50 gram gerookte zalm - 2 citroenen - 1 liter visbouillon - 1/4 liter slagroom - 1/2 theelepel fijngehakte verse dragon - 1-2 thelepels suiker - zout - peper - 4 toefjes dragon.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de zalm in smalle reepjes. Boen 1 citroe schoon onder heet stromend water en snijd hem in 8 dunnen plakjes. Pers de andere citroen uit. Breng de visbouillon met het citoensap en de slagroom aan de kook en laat de vloeistof - zonder deksel op een matig hoog vuur inkoken tot ca. 3/4 liter. Roer de fijngehakte dragon door de soep en breng hem op smaak met suiker, zout en peper. Leg de reepjes zalm in 4 voorverwarmde soepborden, schep de soep erover en garneer elk bord met 2 plakjes citroen- eventueel een toefje dragon. VARIATIE Vervang de citroenen door 2 limoenen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wereldkeuken


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wereldkeuken
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top