Scholfilet met tomaat en basilicum

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-04-2000

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 kruidenbouillontablet

7 kleine tomaten

1 bosui

2 scholfilets, ca. 250 gr

1 takje basilicum

150 g snelkookrijst


Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Voorbereiding

Bereidingswijze

In pan ruim water met kruidenbouillontablet aan de kook brengen. Intussen tomaten wassen en kroontjes verwijderen. Halveren. Van bosui lelijk blad en worteltjes verwijderen. In ringen snijden. In zeef wassen.

Met keukenpapier vis droogdeppen. Elke filet overlangs halveren.
In stoommandje (of metalen zeef ) leggen: tomaat, bosui, vis en helft van basilicum. Bestrooien met zout en peper.

Aan kokend water rijst toevoegen. In stoommandje (of zeef) tomaten-vis meestomen.
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Rijst afgieten. In schaal scheppen. Tomaten-vis erop leggen. Garneren met rest van basilicum.

Serveertip

Lekker met kropsla (en tomatensaus).

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten