Portugal: Kikkererwtensoep

  • Portugees, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 20-04-2000

* Sopa de grao-de-bico a Portuguesa *
Vegetarische soep. Een dag van te voren beginnen omdat de kikkererwten een nachtje moeten weken

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g kikkererwten, zeezout, 4 el olijfolie, 200 g rijst, peper, zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
2 theedoeken

Voorbereiding

Week de kikkererwten een nacht in koud water.

Bereidingswijze

Leg de kikkererwten de volgende dag op een theedoek en strooi er een handje grof zeezout over. Wrijf nu in kleine porties de erwten in een tweede doek zodanig dat hun dunne velletjes loslaten. Verwijder de velletjes.
Kook de kikkererwten in 2 l water zonder zout. Pureer de soep als de erwten week en gaar zijn. Kruid de gepureerde soep met zout, peper en olijfolie.
Breng de soep opnieuw aan de kook en kook er ten slotte de rijst in. Doe er eventueel wat extra water bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten