Romige Witlofsoep

  • Slanke keuken, Soep
  • 10-20 min.

1 portie: 187 Kcal, 4,9 Prot., 7,3 vet, 19,8 Koolhydraten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr witlof
100 gr aardappelen
100 gr uien
1 knoflookteentje
1 dl melk
1 dl verse room
40 gr zeer fine sneetjes brood
muskaatnoot
zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Snelkookpan

Bereidingswijze

Snijd het witlof, de aardappelen en de uien in stukken. Werp deze in een snelkookpan met 1 liter water. Voeg er het knoflookteentje bij en laat 10 minuten koken. Meng en zeef de soep. Voeg er de verse room en de melk bij. Breng op smaak met muskaatnoot en zout.

Serveertip

Serveer op geroosterde sneetjes brood.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

erie_fraters avatar
erie_fraters

Doorsturen

Home Recepten