1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Antiliaanse keuken
  5. Kip met ananas op Cubaanse wijze

Kip met ananas op Cubaanse wijze

Door: benbit

  • Antiliaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 20-04-2000

Ingrediënten 4 personen


4 kippenbouten
1 ui
1 teentje knoflook
1 rode Spaanse peper
3 eetlepels (olijf)olie
1 blikje tomatenblokjes (netto
400 g)
3 eetlepels blanke rozijnen
1 theelepel oregano
? kippenbouillontablet
1 blikje ananasstukjes (netto
227 g)
4 eetlepels bruine rum
citroensap
zout, (versgemalen) peper



Voor een tropisch gevoel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kippenbouten bestrooien met zout en peper en
besprenkelen met citroensap. Kip ca. 30
minuten in de koelkast zetten.

Bereidingswijze

Ui en knoflook pellen en heel fijn snipperen.

Peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en
peper in reepjes snijden.

In (hapjes)pan olie verhitten en kippenbouten in
ca. 5 minuten rondom bruin bakken.

Op bord leggen en in bakvet ui en knoflook in
ca. 2 minuten zachtjes glazig fruiten.

Tomatenblokjes, peperreepjes, rozijnen en
oregano erdoor roeren.

Bouillontablet erboven verkruimelen, 2 dl water
toevoegen en het geheel al roerend aan de
kook brengen.

Kippenbouten in de saus leggen en afgedekt in
ca. 45 minuten zachtjes gaar stoven.

Ananas met sap en rum door het gerecht
scheppen en nog ca. 5 minuten zachtjes
meewarmen.

Op smaak brengen met zout en peper.

Serveertip

Serveren met rijst en komkommersla.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van benbit
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top