paaseieren - tovereieren

  • Duits, Ontbijt
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 19-04-2000

Een verrassing aan de paasontbijttafel, als u deze eieren serveert!

Deel dit recept

Ingrediënten
14 grote kippe-eieren, 200 gr zoete room, 200 gr geraspte pure chocolade, 200 gr geraspte melkchocolade, 100 gr zachte boter, 100 gr suikerstroop, 5 el eierlikeur
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

de kippe-eieren aan een kant voorzichtig met een dunne naald inprikken. Eieren licht schudden en de inhoud er uit laten lopen. Vang dit op en zet dit apart. (Dit kunt u in een ander eierrecept misschien wel gebruiken!) De schalen direct met kokend heet water uitspoelen, tot het water wat eruitkomt helder is. Zorgvuldig uit laten lekken. Room in een kleine maar hoge pan verhitten. Beide chocoladesoorten erindoen, al roerend laten smelten. Vulling een beetje af laten koelen. Ondertussen de boter schuimig roeren. Siroop en likeur toevoegen en snel tot een gladde massa vermengen. Direct toevoegen aan het chocolademengsel en goed doorroeren. In een spuitzak met fijne tuit gieten en de lege eierschalen ermee vullen. Toverei rustig even schudden en draaien, zodat de schaal volledig met chocolade aan de binnenzijde kan worden bedekt. In een eierdoos zetten en in de koelkast plaatsen, en in 3 uur op laten stijven. Naar believen versieren of verven.

Laatste reacties

annie0710 avatar
annie0710 07-03-2003

Het recept staat natuurlijk al heel lang om smul,maar ik zie het nu pas en ga het zeker met pasen uitproberen!!groetjes Annie

orphan avatar
orphan 21-03-2002

hallo, ik ben heel erg benieuwd naar deze recepten. ik ga ze dan ook zeker proberen , met de paasdagen. het lijkt me heel verassend

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten