paaseieren - tovereieren

  • Duits, Ontbijt
  • > 120 min.

Een verrassing aan de paasontbijttafel, als u deze eieren serveert!

Deel dit recept

Ingrediënten
14 grote kippe-eieren, 200 gr zoete room, 200 gr geraspte pure chocolade, 200 gr geraspte melkchocolade, 100 gr zachte boter, 100 gr suikerstroop, 5 el eierlikeur
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

de kippe-eieren aan een kant voorzichtig met een dunne naald inprikken. Eieren licht schudden en de inhoud er uit laten lopen. Vang dit op en zet dit apart. (Dit kunt u in een ander eierrecept misschien wel gebruiken!) De schalen direct met kokend heet water uitspoelen, tot het water wat eruitkomt helder is. Zorgvuldig uit laten lekken. Room in een kleine maar hoge pan verhitten. Beide chocoladesoorten erindoen, al roerend laten smelten. Vulling een beetje af laten koelen. Ondertussen de boter schuimig roeren. Siroop en likeur toevoegen en snel tot een gladde massa vermengen. Direct toevoegen aan het chocolademengsel en goed doorroeren. In een spuitzak met fijne tuit gieten en de lege eierschalen ermee vullen. Toverei rustig even schudden en draaien, zodat de schaal volledig met chocolade aan de binnenzijde kan worden bedekt. In een eierdoos zetten en in de koelkast plaatsen, en in 3 uur op laten stijven. Naar believen versieren of verven.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kerst_pasen_3 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten