moederdag: moederdagschnitte

  • Kinderkeuken, Banket
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 19-04-2000

Eenvoudig te maken, voor jeugdige koks die hun moeder willen verrassen

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1 kant-en-klare cake, 1 pot hero taartfruit aardbeien, 400 ml slagroom, 2 zakjes Taartina, 2 zakjes slagroomversteviger, 2 zakjes vanillesuiker, een paar verse aardbeien,1 zakje nougatine(Baukje) chocolade- decoratieblaadjes.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mixer, slagroomspuit.

Voorbereiding

Snijd de cake horizontaal 2 maal door

Bereidingswijze

Leg de cake op een schaal. Strooi op de bodem van de cake een zakje Taartina uit, en verdeel dit over de gehele oppervlakte. Smeer hierop een laag taartfruit,( je houdt ongeveer de helft over, maar daaar maak je voor jezelf een lekkere shake van of zo....recept volgt via bianca_b)en leg het middelste deel cake op de fruitlaag. Klop de slagroom met een zakje taartina, de slagroomversteviger en de vanillesuiker stijf. Smeer op de cake een laag slagroom, dek deze af met de laatste cakeplak en smeer dan met behulp van een mes de zijkanten en de bovenkanten gelijkmatig in met slagroom. Niet te dik dus!! Strooi voorzichtig de nougatine op de zijkanten, en dat is een beetje ingewikkeld...ik druk er meestal met behulp van een lepel de nougatine op zijn plek. Doe de overgebleven slagroom in een spuitzak met een mooie stertuit, spuit er toefjes slagroom op de taart. Leg in ieder toefje een halve aardbei, afgewisseld met een chocolaadje. in het midden kun je de rest van de slagroom spuiten, zet hem daarna voor 2 uur in de koelkast. Succes!

Laatste reacties

anita4 avatar
anita4 24-01-2009

lekker, ik eem het mee! groetjes anita

agnes_dekkers avatar
agnes_dekkers 15-07-2000

Heb gisterenavond dit gebak gemaakt. Ik heb alleen een ronde vorm genomen. Als tweede laag niet de slagroomcreme maar banketbakkersroom gebruikt. Vanmorgen geproefd en vonden het zeer lekker. Op dit moment (2030 uur) zit ik met koffie en gebak te wachten op Philip, heel moeilijk om er vanaf te blijven. Groetjes van Agnes.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten