1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. foo-yong-hai

foo-yong-hai

Door: liedjes

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-04-2000

Ingrediënten 4 personen


3 kipfilets, 5 eieren, 1 courgette, een blikje mais, een halve fles ketchup, een blikje doperwtjes, ketjap, suiker, boter, gemberpoeder en een scheutje koffiemelk.


Verder heb je nodig


Wok of hapjespan


Dit recept heb ik een paar jaar geleden uitgevonden. Het is zo klaar en makkelijk voor veel porties.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de kipfilet in brokken. Snij de courgette in blokjes. Meng de eieren met de koffiemelk, het zout en de peper en klop dit goed om.

Bereidingswijze

Doe wat boter in de wok en bak de kipfilet licht bruin. Doe ook wat boter in een koekenpan en bak hier het ei zachtjes aan beide kanten. Zodra de kip licht aangebakken is kan de courgette erbij. Roer het geheel om tot de courgette glazig begint te worden. Voeg twee kopjes water, de ketchup, de mais en de doperwtjes toe en breng het geheel aan de kook. Zodra het ei klaar is hak je dit in brokken en voegt het ook toe. doe de ketjap, de suiker en de gemberpoeder erbij en laat het geheel ongeveer tien minuutjes koken zodat het goed op elkaar in werkt.

Serveertip

Lekker met zilvervliesrijst of surinaamse witte rijst!



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van liedjes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top