1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. lamsgehakt met kaasvulling

lamsgehakt met kaasvulling

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-04-2000

Ingrediënten 4 personen


4 sneetjes witbrood zonder korst,
500 gram lamsgehakt,2 thl verse gehakte peterselie,1 1/2 el gehakte munt, 1 kleine geraspte ui, 1 ei licht geklopt, 80 gram haloumi of feta kaas,


Verder heb je nodig


Mengschaal, hete oven, hakmes hakbord of staafmixer/hakmolen elektrisch,8 satestokjes


Heerlijke gehaktballetjes met een
vulling van feta of harde gele schapenkaas

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de kaas in kleine stukjes (dobbelstenen)
Hak de kruiden, hak het brood in de mixer tot het korrelig is, de ui fijnhakken .
Week de satestokjes liefst een halve dag in water, dat gaat verbranden tegen.

Bereidingswijze

Meng het gehakt ,de ui, de kruiden en het ei met een beetje zout en peper naar smaak en kneed het grondig.
Maak er ei-grote balletjes van en vul elk balletje met een stukje kaas. Maak 16 balletjes. Prik aan elke satestok 2 balletjes en leg ze op het rooster in de voorverwarmde oven (hetelucht 225 graden) en laat ze in ongeveer 25 minuten bruin en gaar worden
prik twee balletes aan een satestokje

Serveertip

Heerlijk met griekse boeren salade en stukjes piede-brood en tzatziki.
mjammie....!!!!!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pauline_kvl


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pauline_kvl
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top