1. Home
  2. Recepten
  3. Montignac keuken
  4. Souffletaart Zonder Bloem

Souffletaart Zonder Bloem

  • Montignac, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 17-04-2000

Ingrediënten 6 personen


450 gr. pure chocolade, 30 ml. sterke koffie, 30 ml. cognac, 6 eieren, 90 gr. kristalsuiker, 275 ml. slagroom, poedersuiker, verse aardbeien, heet water.


Verder heb je nodig


Taartvorm van 22 cm. oven, velletje bakpapier. mixer. braadslee.


Voor chocolade liefhebbers

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vet de taartvorm goed in en leg een velletje bakpapier op de bodem.
Was de aardbeien en verwijder het kroontje.

Bereidingswijze

Smelt de chocolade au bain-marie, roer de koffie en cognac erdoor en laat de chocolade iets afkoelen.
Breek de eieren en klop met een mixer de suiker erdoor, tot eht een dikke massa is.
als je de garde optilt moet het een bergje vormen.
Klop de slagroom lobbig.
Klop de chocolade massa luchtig en voeg langzaam al kloppend het eimengsel toe.
Spatel de slagroom luchtig door de chocolade en giet de massa in een goed ingevette taartvorm van 22 cm. zet de taart in een braadslee, giet daarin zoveel water dat de vorm tot ruim de helft in het water staat. bak hem op 180 gr. in ca. 1 uur.
draai de oven uit, laat de taart erin staan.
Haal de rand los van de vorm, en laat de cake helemaal koud worden.
Voor hij word gestort.
Stort de taart op een schaal, en haal het bakpapier eraf, leg reepjes vetvrij papier in een ruitpatroon bovenop de taart, en bestuif hem met poedersuiker.
Garneer de taart met aardbeien.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top