1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Varkensfilet A La Wild Zwijn

Varkensfilet A La Wild Zwijn

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-04-2000

Ingrediënten 4 personen


1 kg schouderfilet
zout
tijm
laurier
1 ui
2 teentjes knoflook
20 gekneusde peperkorrels
10 gekneusde jeneverbessen
flinke theelepel rozemarijn
zo mogelijk klein takje dennegroen
100 g champignons
1 lepel spekblokjes
100 g boter of margarine
1 eetlepel olie
50 g bloem
? fles witte wijn



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Door middel van marineren en kruiden kunt u varkensfilet zo klaarmaken, dat het als wild gaat smaken. Leg het gezouten vlees 24 uur te marineren in wijn, olie en alle kruiderij (ook het dennetakje!). Droog het vlees af, bestuif het met bloem en braad het snel aan alle kanten bruin in boter en uitgebakken spek. Draai dan het vuur lager en laat het vlees in een uur zachtjes gaar braden, waarbij af en toe een klein beetje marinade wordt toegevoegd.
Neem het vlees uit de pan als het gaar is, roer de bloem door het achtergebleven vet en fruit deze lichtbruin. Doe de gezeefde marinade erbij en een zelfde hoeveelheid water en de zeer klein gehakte champignons. Laat alles een kwartier heel zachtjes doorkoken.
Snij het vlees in dikke plakken en geef de saus er apart bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjeeny


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjeeny
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top