1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Gefrituurde Banaan Met Vanillesaus En Roomijs

Gefrituurde Banaan Met Vanillesaus En Roomijs

  • Frans, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-04-2000

Ingrediënten 1 personen


Banaan
Bloem
Suiker
Melk
Vanille stokje
Roompoeder
Eidooiers
Roomijs
Chocolade blokjes
Slagroom
Mintblaadje


Verder heb je nodig


Frituur


Lekker dessertje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rol de banaan door de bloem en klop deze een beetje af.
Splijt het vanille stokje in tweeen.

Bereidingswijze

Breng de helft melk en de helft van de suiker aan de kook samen met het vanillestokje.
Laat dit ongeveer 5 min. trekken
Meng de rest van de melk en de suiker met de roompoeder (custard)en de eidooiers.
Voeg de kokende melk al roerende aan de eidooier mengsel.
Giet de massa terug in de pan en breng het geheel nog eens aan de kook (laat de saus niet te lang koken).
Verwijder het vanillestokje.
Frituur de banaan ongeveer 1 min.

Serveertip

Leg de banaan aan de rand van het bord.
Doe een bolletje roomijs in het midden.
Giet de saus over de banaan en strooi de pure chocolade eroverheen.
Maak het af met een toefje slagroom en mint



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van douwekok


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van douwekok
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top