1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. arroz con pollo

arroz con pollo

Door: sunnyke

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-04-2000

Ingrediënten 4 personen


500g.Kippenpoten
1 teentje knoflook uit de knijper
2 1/2 theel. pikante paprikapoeder
peper uit de molen, zout
50g. boter
150g. in blokjes gesneden mager rookspek
2 middelgrote gesnipperde uien
300g. droogkokende rijst
250g.gepelde tomaten zonder zaad
1/2l. kippenbouillon
soja, aroma
4 eetl. fijngehakte peterselie



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was en droog de kippenpoten. Roer door de knoflook 1/2 theel. paprikapoeder, peper en zout en wrijf het vlees met dit mengsel in.
Verwarm 25g. boter en bak daarin het spek langzaam uit. Neem de spekjes uit de pan en fruit daarin de uien goudgeel.
Doe de rest van de boter in de pan en bak de kippenpoten mooi van kleur. Leg ze dan bij het spek en bak de rijst goudgeel.Doe ook de rijst in de pan
Voeg de stukken tomaat en de rest van het paprikapoeder toe.
Laat de bouillon koken en schenk die in de pan; leg een deksel op de pan en laat de inhoud gaar worden.
Proef het gerecht, voeg naar smaak peper, zout en aroma toe.
Strooi er de peterselie op

Serveertip

Geef bijvoorbeeld prinsessenboontjes, of doperwtjes bij dit gerecht



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sunnyke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top