1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Spekkoek
  5. Spekkoek

Spekkoek

Door: orphan

  • Indonesisch, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-04-2000

Ingrediënten 4 personen


400 gr. boter * 400 gr. basterdsuiker * 2 zakjes vanillesuiker * 14 eieren * 4 theel. kaneel * 3 theel. kruidnagelpoeder * 3 theel. kardamom * 4 theel. anijs * 3 gr. zout * 200 gr. bloem * 4 eetl. koffieroom * boter


Verder heb je nodig


Oven


De spekkoek kan 5-7 dagen in de koelkast worden bewaard en kan na enkele dagen zelfs beter van smaak zijn.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 140 C.

Bereidingswijze

Roer in een kom de boter, met de helft van de suiker en de vanillesuiker tot een soepele massa.
Splits de eieren. Klop de dooiers met de rest van de suiker op, voeg het beetje bij beetje bij het botermengsel en roer tot een egale massa.
Klop het eiwit in een andere kom stijf en voeg hier kaneel, kruidnagelpoeder, kardemom, anijs en zout aan toe.
Zeef de bloem in gelijke delen over de 2 kommen en voeg aan elke kom 2 eetl. koffieroom toe. Het dooierbeslag is gelig van kleur, dat met de eiwitten en kruiden is donker.
Vet een springvorm van binnen geheel in met boter.
Spreid een dun lichtgekleurd laagje beslag uit op de bodem en laat het goed uitvloeien naar de randen. Bak dit laagje.
Als dit laagje bijna gaar is, spreid er dan een donker laagje beslag overheen. Bak dit laagje weer en ga door totdat het beslag op is. Elk laagje mag max. 1/4 cm. dik zijn. De bovenste laag moet donker zijn.
Laat de koek na het bakken even staan.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top