1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. Keftedakia

Keftedakia

Door: sjeeny

  • Grieks, Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 16-04-2000

Ingrediënten


1 kleine ui
250 g kalfsgehakt
1 eierdooier
1 theelepel oregano
? theelepel paprikapoeder
? theelepel kaneelpoeder
1 eetlepel tomatenketchup
3 eetlepels paneermeel
zout, peper
2 teentjes knoflook
4 takjes peterselie
2 takjes munt
2 eetlepels bloem
3 eetlepels (olijf)olie



Griekse gehaktballetjes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De ui pellen en fijnsnipperen. In een kom de uisnippers, het gehakt, de dooier, de oregano, het paprikapoeder, het kaneelpoeder, de ketchup, het paneermeel, het zout en de peper door elkaar mengen. De knoflook pellen en erboven uitpersen.
De peterselie en de munt erboven fijnknippen.
Het gehaktmengsel nogmaals goed doorkneden en er met koele hand 16 balletjes van vormen. In een diep bord de bloem strooien en de gehaktballetjes door de bloem wentelen, zo dat de balletjes er helemaal mee bedekt zijn.
In een koekepan de olie verhitten en de gehaktballetjes in ? 10 minuten aan alle kanten bruin bakken.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjeeny
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top