Huzarensalade

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-04-2000

De huzarensalade is van te voren goed klaar te maken.Handig als je veel eters op bezoek krijgt, mag zeker niet ontbreken bij een lopend buffet.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
600 g aardappels
zout
3 eieren
200 g worteltjes
12 fijne zoetzure augurken
16 zilveruitjes
1 sjalotje
250 g corned beef in plakken van ? ? cm. dik
2 kleine zure appels (? 350 g, Granny Smith)
3 eetlepels mayonaise
2 theelepels (Zaanse) mosterd
1? eetlepel tomatenketchup
? krop sla
3 takjes peterselie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 350,05 kcal
Koolhydraten 33,97 g
Eiwitten 16,95 g
Vetten 14,90 g

Bereidingswijze

De aardappels schillen, wassen en in een pan met weinig water en zout in ? 20 minuten gaar koken. Afgieten en laten afkoelen.
Dan de eieren in ? 10 minuten hardkoken. Laten schrikken en afpellen. Worteltjes schoonmaken, in de lengte in dunne reepjes snijden en dan de reepjes in kleine blokjes snijden. In een pan water aan de kook brengen. De wortelstukjes toevoegen en ? 5 minuten zachtjes laten koken. In een zeef onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken.
Intussen 6 augurken tot waaiertjes snijden en de rest van de augurken fijnsnijden.
6 zilveruitjes kruislings insnijden en de partjes tot roosjes openvouwen. De rest van de zilveruitjes fijnsnijden. De sjalot pellen en heel fijn snipperen.
De aardappels en 2 eieren fijnsnijden. Het laatste ei in 6 partjes snijden. De corned beef in kleine blokjes snijden. De appels schillen en in blokjes snijden.
In een kom de fijngesneden augurk, fijngesneden zilverui, gesnipperde sjalot, fijngesneden aardappels, fijngesneden eieren, blokjes corned beef, blokjes appel en ? deel van de blokjes wortel door elkaar scheppen. Mayonaise, mosterd en tomatenketchup erdoor scheppen. Het geheel op smaak brengen met zout en peper.
De huzarensalade tot gebruik in de koelkast zetten.
Vlak voor het serveren de sla wassen en uitslaan. Van de peterselie mooie toefjes maken. De slabladeren op een platte schaal leggen. De huzarensalade erop scheppen en met de bolle kant van een lepel gladstrijken. De salade garneren met augurk-waaiertjes, zilverui-roosjes, blokjes wortel en de peterselietoefjes.

Serveertip

Serveren met versgeroosterde toast.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

dropkatje avatar
dropkatje 03-05-2003

Erg lekker, maar wel veel werk. Maar goed als je alle positieve reacties hoort is het de moeite dubbel en dwars waard. Groetjes Katja

anties avatar
anties 24-03-2002

Heeeeeerlijk ! ! ! Proficiat

riny avatar
riny 08-04-2001

Een goed recept. Ik ben alleen niet zo dol op cornedbeef. Dit heb ik vervangen door runderpoulet. Heerlijk! Groetjes Riny

oma_u avatar
oma_u 29-10-2000

Hallo Sjeeny ik ben weer op jouw site gekomen en heb gelijk maar weer wat receptenop mijn favorietenhoekje gezet. Ik hoop dat ze net zo lekker zijn als staat beschreven.Groetjes van oma Joke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten