1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Salade
  5. Huzarensalade
  6. Huzarensalade

Huzarensalade

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-04-2000

Ingrediënten 6 personen


600 g aardappels
zout
3 eieren
200 g worteltjes
12 fijne zoetzure augurken
16 zilveruitjes
1 sjalotje
250 g corned beef in plakken van ? ? cm. dik
2 kleine zure appels (? 350 g, Granny Smith)
3 eetlepels mayonaise
2 theelepels (Zaanse) mosterd
1? eetlepel tomatenketchup
? krop sla
3 takjes peterselie



De huzarensalade is van te voren goed klaar te maken.Handig als je veel eters op bezoek krijgt, mag zeker niet ontbreken bij een lopend buffet.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De aardappels schillen, wassen en in een pan met weinig water en zout in ? 20 minuten gaar koken. Afgieten en laten afkoelen.
Dan de eieren in ? 10 minuten hardkoken. Laten schrikken en afpellen. Worteltjes schoonmaken, in de lengte in dunne reepjes snijden en dan de reepjes in kleine blokjes snijden. In een pan water aan de kook brengen. De wortelstukjes toevoegen en ? 5 minuten zachtjes laten koken. In een zeef onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken.
Intussen 6 augurken tot waaiertjes snijden en de rest van de augurken fijnsnijden.
6 zilveruitjes kruislings insnijden en de partjes tot roosjes openvouwen. De rest van de zilveruitjes fijnsnijden. De sjalot pellen en heel fijn snipperen.
De aardappels en 2 eieren fijnsnijden. Het laatste ei in 6 partjes snijden. De corned beef in kleine blokjes snijden. De appels schillen en in blokjes snijden.
In een kom de fijngesneden augurk, fijngesneden zilverui, gesnipperde sjalot, fijngesneden aardappels, fijngesneden eieren, blokjes corned beef, blokjes appel en ? deel van de blokjes wortel door elkaar scheppen. Mayonaise, mosterd en tomatenketchup erdoor scheppen. Het geheel op smaak brengen met zout en peper.
De huzarensalade tot gebruik in de koelkast zetten.
Vlak voor het serveren de sla wassen en uitslaan. Van de peterselie mooie toefjes maken. De slabladeren op een platte schaal leggen. De huzarensalade erop scheppen en met de bolle kant van een lepel gladstrijken. De salade garneren met augurk-waaiertjes, zilverui-roosjes, blokjes wortel en de peterselietoefjes.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Serveren met versgeroosterde toast.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjeeny


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjeeny
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top