Wellington-Haas
- Duits, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Paasmenu voor 4 personen.
Ingrediënten 4 recipe.people
300 gr diepvriesbladerdeeg, 6 sjalotten, 2 bosjes gladde peterselie, 2 toefjes kervel, 60 gr boter, 1 el korrelige mosterd, 1 el paneermeel, 100 gr kruidenroomkaas, zout, witte peper, 4 varkenshaasjes (ca. 300 gr), 2 el olie, 1 ei, 1 tl slagroom, 500 gr groene asperges, 2 middelgrote tomaten, 100 gr shii-takepaddestoelen,30 gr meel, 75 gr creme fraicheVoorbereiding
Bladerdeeg laten ontdooien, sjalotjes pellen en in blokjes snijden. kruiden wassen, droogeppen en zeer fijn hakken. Sjalottenblokjes in 10 gr boter aanzetten. Met gehakte kruiden, mosterd, paneermeel en kruidenkaas vermengen. Zout en peper toevoegen.
Bereidingswijze
Vlees afspoelen, droogdeppen en bestrooien met zout en peper. In olie rondom krachtig aanbraden. telkens 2 plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot een rechthoek van 20x26 cm. iets van het kaasmengsel eropleggen, het haasje eropleggen en er nog wat van het kaasmengsel opsmeren. Toedekken met bladerdeeg. Ei splitsen. Randen van bladerdeeg met eiwit bestrijken en aandrukken. Uit overige velletjes haasjes en bloemetjes utisteken en de pakketjes ermee versieren. Eidooier met room vermengen, deeg ermee bestrijken. in voorverwarmde oven(200°C/gasstand 3/hetelucht 180°C) ca. 25 minuten bakken. Asperges wassen, onderste derde deel schillen. Asperges in 1/4 l water met zout ca. 10 min. garen. Tomaten wassen, pitjes verwijderen en in blokjes snijden. paddestoelen schoonmaken. Evt halveren. 20 gr boter verhitten, paddestoelen er 5 min. in bakken, beetje zout erover strooien. Asperges uit laten lekken, fond opvangen. 30 gr boter verhitten, meel erin aanzetten. Met aspergefond afblussen, enige minuten goed doorkoken. Tomatenblokjes toevoegen, creme fraiche erdoorroeren, op smaak brengen met zout en peper. Borden opmaken, saus erovergieten.