1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Vitello Tonnato

Vitello Tonnato

Door: nickkingma

  • Italiaans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-04-2000

Ingrediënten 12 personen


*circa 1 kg kalfsvlees aan een stuk
*1 wortel,fijngehakt
*een paar stelen bleekselderij,in stukjes
*1 ui
*zout en peper
*170 gram tonijn in olie
*2 eetl. kappertjes en een paar kapperjes extra voor de garnering
*6 anjovisilets
*150 gram zelfgemaakte mayonaise(recept staat ook op mijn page)
*12 zure augurkjes voor de garnering



Kalfsvlees met tonijnsaus,italiaans voorgerecht,
dit lijkt op het eerste gezicht een ongebruikelijke combinatie van vlees en via,maar het resultaat is bijzonder smakelijk

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook het vlees met de wortel,bleekselderij,de ui en wat zout circa 1uur. laat het afkoelen,snijd het in dunne plakken en leg die dakpansgewijs op een schaal. pureer de groenten met de tonijn,kappertjes en anjovis in de foodprocessor tot een dikke gladde saus en roer die door de mayonaise. breng op smaak met wat zout en peper en verdeel de saus over het vlees. garneer met augrukjes en kappertjes.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nickkingma
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top